mobadv

Μαρία Νικάκη: «Θα παλέψω για τα όνειρά μου»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αποτελεί το «καυτό» new entry στον γυναικείο στίβο του bodybuilding. Αν και μόνο λίγους μήνες στο «σιδερένιο άθλημα» η Μαρία Νικάκη έχει δημιουργήσει θόρυβο και υπόσχεται μια μαγική καριέρα με πολλές επιτυχίες.

Το νέο αστέρι της ελληνικής σωματικής διάπλασης πριν καλά καλά ανέβει στη σκηνή πήρε μετάλλιο, ενώ προετοιμάζεται δυνατά για νέες προκλήσεις. Γνωρίστε την αθλήτρια MuscleClub, Μαρία Νικάκη, μέσα από το iFitnessbook και τη συνέντευξή της που μας εξηγεί πως προέκυψε το bodybuilding, πως ζει τις πρώτες στιγμές και τι είναι αυτό που την ώθησε σε ένα ομολογουμένως δύσκολο άθλημα...

- Mαρία, καταρχάς να το πάρουμε από την αρχή. Άργησες να ασχοληθείς με το bodybuilding, τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Είχες ασχοληθεί με κάποιο άθλημα στο παρελθόν;

«Πάντοτε θαύμαζα τους αθλητές του bodybuilding, αλλά δεν είχε τύχει να ασχοληθώ ποτέ πριν να αθληθώ σε γυμναστήριο, μέχρι που γνώρισα κάποιους φίλους που ήταν αθλητές του bodybuilding και έτσι μου έδωσαν τις κατάλληλες πληροφορίες και την ώθηση να ασχοληθώ ενεργά. Όσον αφορά τον χρόνο που αποφάσισα να ασχοληθώ δεν είναι αργά, γιατί το άθλημα αυτό είναι αρκετά σκληρό και πιστεύω ότι είμαι στην κατάλληλη ηλικία να ανταποκριθώ τόσο στις σωματικές, όσο στις ψυχολογικές και οικονομικές του απαιτήσεις. Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με το κλασσικό και σύγχρονο μπαλέτο από 4 εως 12 ετών, το οποίο είναι και αυτό πολύ απαιτητικό σε χρόνο και κόπο».  

12369110 477857362401723 4962830891042231265 n

- Σαν πρώτη γεύση στον χώρο του «σιδερένιου» αθλήματος, τι είναι αυτό που σε εξιτάρει;

«Στην αρχή με εξιτάρισε το αποτέλεσμα ενός καλοχτισμένου σώματος. Όταν άρχισα να αθλούμαι και να καταλαβαίνω περισσότερο την διαδικασία, νομίζω ότι τώρα πια με εξιτάρει η αίσθηση του να ξεπερνάς τον εαυτό σου στην πολύ σκληρή προπόνηση και την εξίσου δύσκολη διατροφή για να φτάνεις στο αποτέλεσμα. Είναι όπως ακριβώς οι μάχες που δίνουμε με τον εαυτό μας καθημερινά, για να επιβιώσουμε».  

- Οι φωτογραφίες σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσελκύουν χιλιάδες υποστηρικτές σου. Πιστεύεις ότι το σώμα είναι ένα μέσο για να κερδίσεις την εκτίμηση κάποιου; 

«Όχι. Το σώμα δεν είναι το μέσο για να κερδίσεις την εκτίμηση κάποιου, ο χαρακτήρας είναι. Το σώμα μου απλώς είναι το αποτέλεσμα της πολύ σκληρής προσπάθειας που κάνω και είναι η εικόνα της δουλειάς μου. Όποιος μπορεί να καταλάβει ότι μπορεί ένας αθλητής να φτάσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πρέπει να σε εκτιμά για την επιμονή σου, την αντοχή σου, την πειθαρχία σου και απλώς να θεωρεί την εξωτερική σου εικόνα σαν αποτέλεσμα της ισχυρής σου θέλησης».  

1914169 480943725426420 3064452803489187106 n

Πως κρατάς ένα τόσο καλλίγραμμο κορμί;

«Εξαιρετικά δύσκολα. Απαιτεί πολύ σκληρή διατροφή για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθημερινή πολύωρη προπόνηση και φυσικά ένα πολύ πειθαρχημένο τρόπο ζωής. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνονται κάτω από την επίβλεψη του προπονητή, για να γίνονται όλα σωστά και με ασφάλεια».  

Μόνο με 6 μήνες προετοιμασίας, κατέβηκες για πρώτη φορά σε αγώνες τον περασμένο Νοέμβρη στο 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB και κατέκτησες τη Τρίτη θέση στη κατηγορία bikini. Πως τα κατάφερες;

«Ήδη υπήρχαν οι προδιαγραφές στο σωματότυπό μου για την συγκεκριμένη κατηγορία. Η αλήθεια είναι πως αρχικά ο στόχος μου ήταν να κατέβω στους αγώνες για την εμπειρία και δεν είχα βλέψεις για έπαθλο διότι συναγωνιζόμουν με αθλήτριες που βρίσκονται πολλά χρόνια στον χώρο. Ξεκίνησα την προετοιμασία μου με μεγάλο ενθουσιασμό και μόλις άρχισα να βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα μου, αυτό μου έδωσε μεγάλη ώθηση να συνεχίσω πολύ δυναμικά. Είχα μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη από όλους για να αντιμετωπίσω τις πολύ υψηλές απαιτήσεις της διατροφής και της προπόνησης, ιδίως στην αρχή που δεν είχα ιδέα πόσο δύσκολα θα ήταν όλα αυτά. Βέβαια, η 3η θέση που κατέκτησα ήταν μεγάλος άθλος για μένα και ήταν η αποζημίωση της τόσο μεγάλης προσπάθειάς μου». 

12369110 477857362401723 4962830891042231265 n

- Τι κρατάς από αυτή την εμπειρία και μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις στο μέλλον;

«Η εμπειρία αυτή μου δίδαξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο εάν το παλέψεις και το αγαπήσεις πάρα πολύ. Ξεπέρασα τον εαυτό μου και τώρα νοιώθω ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε βάλω στόχο. Πλέον, στόχος μου είναι να συνεχίσω για ακόμη πιο υψηλές θέσεις, μεγαλύτερους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για μεγάλα λόγια, αλλά θα παλέψω για τα όνειρά μου».  

- Είναι δύσκολο για ένα νέο αθλητή να ξεκινήσει τη σωματική διάπλαση εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

«Όσον αφορά την οικονομική κρίση, ναι είναι δύσκολο γιατί μόνο και μόνο οι ανάγκες της διατροφής που πρέπει να κάνει ο αθλητής, είναι μεγάλες και οικονομικά δύσκολες. Εγώ, προσωπικά, εργάζομαι οπότε με την δουλειά μου και την υποστήριξη της οικογένειάς μου, μπορώ να τα βγάλω πέρα. Από κει και πέρα, στο θέμα της κοινωνικής κρίσης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο αθλητισμός σου δίνει νόημα, στόχο και εκτόνωση από τα προβλήματα που έχει ο κόσμος σήμερα. Επίσης ο αθλητισμός σε κάνει δυνατό στην ψυχή και σου ανοίγει την σκέψη και τις δυνατότητες. Έτσι ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, αλλά είσαι έτοιμος για αυτές». 

11401525 421995697987890 2947112738984610468 n

- Η παρέα σου και η οικογένειά σου πως αντέδρασε όταν τους ανακοίνωσες την επιλογή σου;

«Ολοι με υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Νομίζω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο λόγο το γεγονός ότι όλοι είδαν πόσο πολύ το θέλω με αποτέλεσμα να με υποστηρίξουν, ο καθένας διαφορετικά. Είναι πολύ δύσκολο και για τον αθλητή και για τον περίγυρό του ο πρωταθλητισμός, γιατί έχει πολύ κούραση πολλές απογοητεύσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας οι δικοί του άνθρωποι είναι εκεί για να τον στηρίξουν στις δυσκολίες και να τον επευφημίσουν στις επιτυχίες».

- Τέλος, ποιοι σε «έσπρωξαν» και ποιοι σε βοηθούν σε αυτή τη προσπάθεια;

«Η εμπλοκή μου με το άθλημα έγινε κατά τύχη, μέσω κάποιων φίλων που γνώρισα και ήταν αθλητές του bodybuilding. Εκείνοι με μύησαν στο άθλημα. Τώρα η υποστήριξή μου είναι ο προπονητής μου Τάσος Μισαηλίδης, ο Θανάσης Υφαντόπουλος, καθώς και όλο το Muscle Club Team στο οποίο ανήκω αυτή την στιγμή, αλλά και οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Πολύ σημαντική είναι η βοήθεια όλων, γιατί σε μία τόσο "βαριά" διαδικασία που αντιμετωπίζεις διαρκώς στις αντοχές σου και αυτό το μικρό "διαβολάκι" που σου λέει "φάε δεν πειράζει", "ξεκουράσου δεν πειράζει", χρειάζεσαι την αγάπη και την βοήθεια όλων για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες του να ξεπεράσεις το μέσα σου και τον ίδιο σου τον εαυτό».

12219369 467428743444585 5005522018568360908 n

 Aριστερά ο Θανάσης Υφαντόπουλος και δεξιά ο Τάσος Μισαηλίδης προπονητές της αθλήτριας και ιδιοκτήτες του καταστήματος Μuscle club στη Nίκαια.

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • F2 Whey Force: Η καθαρή και οικονομική πρωτεΐνη για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας σου!
  • Κάψε λίπος στο Speeding Bike by X-TREME Stores
  • Οι καλοκαιρινές προσφορές στο Muscle Club ξεκίνησαν!
  • Η προσφορά της Full Force που θα σε «τσιτώσει» για την παραλία!
  • Έρχεται στις 27 Μαΐου το WABBA International Πρωτάθλημα 2018
  • Βγες στη παραλία γραμμωμένος όσο ποτέ με το πακέτο του Active Body!
loading...

GIF ISO FINAL 1