mobadv

Γιώργος Βασιλικόπουλος: «Το bodybuilding είναι μια γλυπτική πάνω μας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο αθλητής των X-Treme Stores, ένας εκ των πρωταγωνιστών των τελευταίων αγώνων της IFBB, μιλά αποκλειστικά στο iFitnessbook.com για τα επιτεύγματά του.

Μια άκρως επιτυχημένη εβδομάδα ήταν αυτή στις αρχές του Ιουνίου για τον Γιώργο Βασιλικόπουλο ο οποίος θριάμβευσε τόσο στο IFBB Mr. Kriti 2017 όσο και στο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB δηλώνοντας πανευτυχής για τις νίκες του.

Ο Πατρινός αθλητής της σωματικής διάπλασης ασχολείται από μικρός είχε κλίση στον αθλητισμό και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με ενόργανη, κολύμβηση, στίβο, ενώ έκανε μέχρι και πρωταθλητισμό στο Έξαθλο. Κάπως έτσι σε ηλικία 18 ετών μπήκε δυνατά στα βάρη γεγονός που αργότερα τον οδήγησε στη "τέχνη της γλυπτικής" όπως δηλώνει για το bodybuilding.

Ο Γιώργος Βασιλικόπουλος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί το 2013 ως junior όπου κυριολεκτικά τα "σάρωσε" όλα σε όλες τις διοργανώσεις όπου συμμετείχε κερδίζοντας την πρώτη θέση, ενώ το 2015 πραγματοποίησε ένα δυναμικό come back με την κατάκτηση της 1ης Θέσης στο Πρωταθλημα της NAC και της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα WABBA. Ο ίδιος εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο παγγκόσμιο πρωτάθλημα της WABBA, λίγο αργότερα στην Ιταλία.

O Nικητής Overall στο Classic Bodybuilding στο IFBB Mr. Kriti 2017 και νικητής στη κατηγορία Bodybuilding -90kg του IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 μιλά στο iFitnessbook.com για τις μεγάλες επιτυχίες του, τους επόμενους στόχους και για την λατρεία του για το "σιδερένιο" άθλημα.

DSC 0665

Vasilikopoulos1

Vasilikopoulos2

Μέσα σε μια εβδομάδα πρόσθεσες στη συλλογή σου αρκετά σημαντικά μετάλλια. Για σένα τι σημαίνει αυτό;

Ευτυχία. Για όλα αυτά που πέρασα και κατέβαλα αυτό το διάστημα, αλλά και για τις νίκες που ήρθαν. Δικαιώνονται οι κόποι μου. Τα σχόλια του κόσμου ήταν πολύ καλά με το κοινό να αγκαλιάζει τη προσπάθεια μου και να πιστεύει σε μένα. Είναι μια προσωπική δικαίωση.

Ήταν μια επίπονη διαδικασία γι' αυτό το αποτέλεσμα που μας παρουσίασες;

Όχι, ιδιαίτερα. Η προετοιμασία μου βγήκε πολύ άνετα και δεν ένιωσα τρομερή πίεση. Όλα πήγαν καλά και βάσει προγραμματισμού, αν και η δουλειά μου με κούρασε σε ένα βαθμό.

Τώρα, ακολουθεί άλλος αγώνας στο άμεσο μέλλον;

Τα σχέδιά μας δεν έχουν τελειώσει εδώ. Επόμενος στόχος το Olympia Amateur στην Marbella της Ισπανίας στις 9-11 Ιουνίου. Πρώτα ο Θεός να ετοιμαστούμε καλά και να πάρω μια καλή θέση.

Μετά την Ισπανία μήπως είναι ευκαιρία για λίγη ξεκούραση;

Βεβαίως και μετά έχουμε σκοπό για άλλα πράγματα. Άλλες μάζες, άλλο αποτέλεσμα. Όταν νιώσω έτοιμος και μείνω ευχαριστημένος με αυτό που έχω δουλέψει τότε θα αποφασίσουμε πότε θα κατεβούμε ξανά σε αγώνες.

Αλήθεια το bodybuilding είναι ένα δεύτερο επάγγελμα για σένα ή ένας τρόπος εκτόνωσης;

Για μένα είναι ένα παιδικό όνειρο. Επειδή ασχολούμαι με την τέχνη το βλέπω σαν γλυπτική πάνω μας. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να αποκτήσω ένα ρωμαλέο σώμα. Από κει και πέρα επειδή είμαι ένας ανταγωνιστικός άνθρωπος μ’ αρέσει να συγκρίνομαι και να έχω την ευγενής άμιλλα και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα πάνω στη σκηνή.

DSC07974

DSC 0666

Διακρίσεις:
1ος Junior Mr. Κρήτη 2013
1ος Junior NABBA-WFF Mr. Hellas 2013
1ος Junior NAC Mr. Hellas 2013
1ος Junior WFF Mr. Universe Performance
2ος Μεσαία ανδρών Bodybuilding WABBA 2015
1ος Mεσαία ανδρών Bodybuilding NAC 2015

2017
1ος Bodybuilding -90kg IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017
1ος Classic bodybuilding Ανδρών +175cm, IFBB Mr. Kriti 2017
2ος Βodybuilding Ανδρών -90 kg, IFBB Mr. Kriti 2017
Οverall στο classic bodybuilding, IFBB Mr. Kriti 2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1