Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Βασίλης Μοϊντίνης: «Δεν υπάρχει ηλικία στο άθλημα, είναι τι ψυχή έχεις»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο αθλητής των X-TREME Stores παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο iFitnessbook.com!

Πρόκειται για έναν μπαρουτοκαπνισμένο αθλητή του bodybuilding καθώς ξεκίνησε σε ηλικία 20 ετών. Μέσα από μια πορεία 15 ετών στο χώρο έχει στο βιογραφικό του μία σειρά από διακρίσεις σε Πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Διαχρονικός και έμπειρος αθλητής του σιδερένιου αθλήματος, ο Βασίλης Μοϊντίνης, έπειτα από μία μεγάλη αποχή (12ετών) επανήλθε δριμύτερος το 2015, όπου με προπονητή τον κορυφαίο Τάσο Κολιγκιώνη ακολουθεί μία θεαματική πορεία!

Απολαύστε τον Βασίλη Μοϊντίνη που μίλησε στο iFitnessbook.com για την πορεία του στο άθλημα, τα "κλειδιά" της επιτυχίας, το νέο "αίμα", τους ανθρώπους πίσω από αυτόν και πολλά άλλα γύρω από την αγάπη του, το bodybuilding.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το bodybuilding;
«Τυχαία έγινε. Βασικά, είχα σταματήσει το Tae Kwon Do λόγω ατυχήματος και άρχισα να γυμνάζω εντατικά το σώμα μου. Έτσι ένας φίλος με παρακίνησε να κατέβω σε αγώνα bodybuilding. Κατέβηκα τελικά, νίκησα έναν μεγάλο αθλητή τότε και γλυκάθηκα από την εμπειρία. Όλο αυτό ήταν αρκετό για να αγαπήσω για πάντα το bodybuilding».

Βασίλη, τελικά μήπως όσο μεγαλώνει ένας αθλητής έρχονται και οι ανάλογες επιτυχίες;
«Δεν υπάρχει ηλικία στο άθλημα, γενικά είναι τι ψυχή έχεις. Τώρα, το σώμα όσο το δουλεύεις όλα τα χρόνια γίνεται πιο έμπειρο, πιο σχηματισμένο. Προσωπικά, δεν είμαι όπως ήμουνα πριν 20 χρόνια, έχω βελτιωθεί αισθητά και νομίζω ότι είμαι 20% καλύτερος από το 2004 που κέρδισα το Παγκόσμιο της ΝΑΒΒΑ στη κατηγορία Classic Bodybuilding -80kg. Από κει και πέρα, το σώμα μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά σημασία έχει πόση θέληση έχεις».

Πρόσφατα εντάχθηκες στην οικογένεια των X-Treme Stores. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα που προκύπτουν από την νέα συνεργασία σου;
«Νιώθω ευλογημένος που ανήκω στην ομάδα των X-Treme Stores και είναι από τις καλύτερες επιλογές μου στα 25 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα. Όλοι με αγκάλιασαν και με υποστηρίζουν σε όλα. Έχω άψογη συνεργασία με την εταιρεία και ευχαριστώ συγκεκριμένα τα παιδιά στο κατάστημα της Νέας Σμύρνης που με συμβουλεύουν σε θέματα συμπληρωμάτων και διατροφής. Γενικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλους σε αυτή τη συνεργασία».

DSC 0656

Τώρα στα αγωνιστικά, αφήνει μια πίκρα η δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημαα της IFBB;
«Κοίταξε όταν είσαι πρώτος και σε βγάζουν δεύτερο τότε αφήνει πίκρα. Δε με πειράζει όμως, έχω μάθει και να χάνω, πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Σημασία έχει ότι πήρα τα καλύτερα σχόλια από τον κόσμο και με χαμόγελο προχωράμε για τον επόμενο αγώνα».

Όμως θεωρείσαι από τους πιο ήπιους αθλητές με ήρεμο χαρακτήρα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν bodybuilder;
«Σίγουρα, η ταπεινότητα βοηθά έναν αθλητή. Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι ακόμη και αν αδικηθεί, θα πρέπει να παραμένει ψύχραιμος. Δεν κερδίζει τίποτα με φασαρίες και γκρίνιες για ένα αποτέλεσμα. Και στο παιδί μου τα ίδια μαθαίνω».

Αλήθεια θα ήθελες να καμαρώσεις το παιδί σου bodybuilder;
«Να σου πω την αλήθεια, όχι! Είναι ένα επίπονο άθλημα, πολύ σκληρό, με τρομερές απαιτήσεις και δυστυχώς με πολλές αδικίες. Καλύτερα θα ήθελα να ασχοληθεί με τον κλασικό αθλητισμό, όπως το Tae Kwon Do που ήδη κάνει ο μικρός, καθώς εκεί δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Θα παίξεις κι άμα είσαι καλός θα κερδίσεις. Βέβαια, αν το παιδί μου θέλει να ασχοληθεί με το bodybuilding θα το βοηθήσω με τις γνώσεις μου και θα το προστατέψω από τα κακώς κείμενα».

18921723 10211188837350455 923009739997632186 n

Μπορεί το bodybuilding να γίνει επάγγελμα;
«Στην Ελλάδα δύσκολο. Στο εξωτερικό θα μπορούσε διότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εταιρείες επενδύουν στους αθλητές. Εδώ, βοηθούν όσο μπορούν αλλά είναι δύσκολο να συντηρηθεί ένας αθλητής. Από κει και πέρα, είναι θέμα οργάνωσης και γνώσης ενός αθλητή, αλλά και πόσο αγαπάει αυτό που κάνει. Και πάλι όμως να ζει από αυτό λίγο έως πολύ αδύνατο».

Πως κρίνεις το επίπεδο στους νέους μας; Υπάρχει ταλέντο;
«Καλή ερώτηση γιατί ήθελα να σχολιάσω ότι το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Ειδικά από τότε που ξεκίνησα, μπορώ να σου πω ότι το επίπεδο έχει βελτιωθεί περίπου στο 25%. Όμως, το κακό είναι δεν έχουν λεφτά τα παιδιά λόγω της κρίσης για να μπορέσουν να προετοιμαστούν σωστά για έναν αγώνα. Είναι ένα δαπανηρό χόμπι με πολλά έξοδα σε φαγητό, γυμναστήρια, συμπληρώματα. Δηλαδή, ενώ κάποια παιδιά έχουν ταλέντο αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να διαπρέψουν».

Ξεχωρίζεις κάποιον με το έμπειρο μάτι σου;
«Ένα πολύ ταλαντούχο παιδί είναι ο Γιώργος Ματράκος. Χωρίς να θέλω να πω μεγάλες κουβέντες θεωρώ ότι μετά τον Μιχάλη Κεφαλιανό, που τον έχω ζήσει, έρχεται ο Γιώργος. Εάν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να τον στηρίξουν πιστεύω ότι θα κάνει πάρα πολλά πράγματα. Διαθέτει τρομερό condition, απίστευτα γενετικά και πόδια που είχα να δω χρόνια σε αυτή τη κατηγορία. Είναι ποιοτικός, σκληρός, ομοιόμορφος και πολύ καθαρός στη σκηνή».

Ποιον bodybuilder θαυμάζεις από το εξωτερικό;
«Επειδή είμαι παλαιάς κοπής αυτός που είχα πρότυπο και είχα την τύχη να κάνω προπόνηση μαζί του όταν ήμουν φοιτητής στο Λονδίνο, είναι ο Dorian Yates. Για μένα αυτός ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το bodybuilding προς τη βαριά μορφή. Τεράστιος αθλητής, στιβαρός με μεγάλη μυϊκότητα. Επίσης, μου άρεσε ο Ronnie Coleman και ο Jay Cutler. Από τους νέους θαυμάζω τον Phil Heath που έχει όλο το πακέτο».

DSC 0658

Τι είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω σε έναν αθλητή στη σκηνή;
«Τα πιο σημαντικά είναι το χρώμα, το στήσιμο και το ποζάρισμα. Δε μιλάω για προπόνηση και διατροφή που θα πρέπει να έχουν γίνει προσεκτικά κατά την προετοιμασία».

Μου δίνεις πάσα για να ρωτήσω το εξής στερεότυπο: «Προπόνηση ή διατροφή»;
Μεγαλύτερη βαρύτητα στη διατροφή και μετά έξυπνη προπόνηση. Στο bodybuilding δεν χρειάζεται να σηκώνεις συνεχώς κιλά, δεν πας για αρσιβαρίστας. Το bodybuilding είναι ένα άθλημα που απαιτεί αυστηρές ασκήσεις, γωνίες, χωρίς πολλά κιλά, αλλά σωστά. Τώρα, στη διατροφή θέλει προσοχή με υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, συμπληρώματα κτλ. Τέλος, να πω ότι και για τα δύο, ένας αθλητής θα πρέπει να έχει δίπλα του έναν έμπειρο προπονητή να τον καθοδηγεί».

Εσύ έχεις τον Τάσο Κολιγκιώνη. Φαντάζομαι έχει βάλει κι αυτός το… χεράκι του σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεσαι.
«Ό,τι και να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τον Τάσο Κολιγκιώνη προπονητή τα τελευταία δυο χρόνια. Ότι έχω πετύχει το έχουμε κάνει μαζί και στο επίπεδο που έχω φτάσει οφείλεται σε αυτόν. Τον ακούω κατά γράμμα και από πέρυσι μέχρι φέτος έχω δει τρομερά αποτελέσματα πάνω μου».

moidinis14

Τι θα συμβούλευες τους νέους που παλεύουν στο άθλημα;
«Το κυριότερο να προσέχουν τους επιτήδειους. Να προσέχουν τους ανθρώπους που συναναστρέφονται. Από κει και πέρα, υπομονή, υπομονή, υπομονή. Αυτό το άθλημα θέλει πολλή υπομονή για να χτίσεις. Δεν γίνεται να κατέβεις με 2-3 μήνες προετοιμασία και να έχεις μυϊκή ωριμότητα στη σκηνή».

Και τώρα ξεκούραση το καλοκαίρι ή θα αγωνιστείς κάπου αλλού;
«Αρχικά, έχω ανάγκη για ξεκούραση, λίγο φαγητό, αλλά και να απολαύσω οικογενειακές στιγμές που στερήθηκα και στέρησα. Έκανα μια μεγάλη προετοιμασία από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο και ήταν δύσκολο για όλους μας. Ευχαριστώ την γυναίκα μου που με βοήθησε όλο αυτό το διάστημα και που με στήριζε με κάθε τρόπο. Έχουμε χρόνο για να δούμε με καθαρό μυαλό σε ποιους αγώνες θα πάρω μέρος στο μέλλον».

 

 

Διακρίσεις

2η θέση κατηγορία Classic -1,75 IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017
1η θέση Classic bodybuilding ανδρών -175cm, IFBB Mr. Kriti 2017
1η θέση στην κατηγορία classic bodybuilding έως 1.80 Grand Prix Κρήτης 2016
1η θέση στο Overall classic bodybuilding Grand Prix Κρήτης 2016
1η θέση στην κατηγορία classic bodybuilding έως 1.80 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ IFBB 2016
1η θέση στην κατηγορία classic bodybuilding έως 1.80 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ IFBB 2016 Overall
1η θέση στην κατηγορία classic bodybuilding έως 1.80 Παναθήναια 2016
1η θέση στην κατηγορία classic bodybuilding έως 1.80 Overall
1η θέση στην κατηγορία mr κρητη body 2 2004
1η θέση στην κατηγορία -80 mr hellas 2004 nabba
1η θέση στην κατηγορία -80 grand prix Καλαμάτας 2004
1η θέση στην κατηγορία -80 grand prix Καλαμάτας 2003
1η θέση mr hellas κατηγορία -80 wabba 2003
2η Mr. Οδύσσεια ανδρών -80 1989

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αλλάξτε τις κοινές πηγές πρωτεΐνης σας με οστρακοειδή
  • Το iFitnessbook.com σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
  • Τα βαθιά καθίσματα ενεργοποιούν τους μύες
  • Φάκελος Κρεατίνη!
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
loading...