mobadv

L-Γλουταμίνη: Ένα φυσικό διεγερτικό της αυξητικής ορμόνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η L-Γλουταμίνη ενεργεί ως ένα σημαντικό μεταβολικό καύσιμο για το λεπτό έντερο. Εάν το έντερο χάνει την ακεραιότητα του (δηλαδή, την ικανότητα του να απορροφά θρεπτικά συστατικά) τα βακτήρια που υπάρχουν μπορεί να μετατοπιστούν. Αυτό σημαίνει ότι τα βακτήρια που συνήθως παρέχουν μια ευεργετική λειτουργία όταν κατοικούν στο έντερο ξαφνικά ταξιδεύουν μέσω του εντερικού τοιχώματος στην κυκλοφορία του αίματος και σε όλο το σώμα, προκαλώντας σοβαρή λοίμωξη. Η L-γλουταμίνη το αποτρέπει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές στα νοσοκομεία άρχισαν να συμπληρώνουν κάποιους από τους δια στόματος τύπους παρεντερικής σίτισης με αυτή την ουσία για να αποτρέψει το λεπτό έντερο των σοβαρά ασθενών από να διασπάτε.

Τι έχει να κάνει αυτό με το bodybuilding; Μαζί με τη διατήρηση των εντέρων των ασθενών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η L-γλουταμίνη ενίσχυσε επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και ρύθμιζε το ποσοστό του κύκλου εργασιών των πρωτεϊνών στους μύες. Οι ερευνητές bodybuilding πήραν γρήγορα γνώση του γεγονότος αυτού, και δεν άργησαν να κυκλοφορούν σκόνες και συμπληρώματα πρωτεΐνης εμπλουτισμένα με L-γλουταμίνη.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετα οφέλη. Από μια πρόσφατη μελέτη φαίνεται ότι η L-γλουταμίνη μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, αποτέλεσμα το οποίο έχει επιτευχθεί με μία σχετικά χαμηλή δόση δύο γραμμαρίων. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τους φυσικούς bodybuilders και ίσως ακόμη καλύτερα νέα για τους άνδρες άνω των 40 ετών, η ηλικία στην οποία τα φυσιολογικά επίπεδα της αυξητικής ορμόνης αρχίζουν να μειώνονται.

Οι λειτουργίες της αυξητικής ορμόνης περιλαμβάνουν επιταχυνόμενη πρωτεϊνική σύνθεση και θετικό ισοζύγιο αζώτου. Για τους bodybuilders αυτό μεταφράζεται σε μυϊκή ανάπτυξη.

Για τους άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών, είτε είναι bodybuilders είτε όχι, η αυξητική ορμόνη μπορεί να μεταφραστεί σε βελτίωση της υγείας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα άτομα άνω των 40 ετών απελευθερώνουν πολύ μικρή ποσότητα αυξητικής ορμόνης κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες αυξάνονται σημαντικά κατά τις πρώτες τέσσερις ώρες του ύπνου. Δεδομένου ότι τα μειωμένα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης σχετίζονται με την αύξηση των αποθεμάτων λίπους, το μειωμένο σχηματισμό οστών, τη μειωμένη νεφρική ροή του αίματος και τη μειωμένη σωματική μυϊκή μάζα, μια φυσική μέθοδος για την αύξηση της αυξητικής ορμόνης σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν σε νεαρούς ενήλικες θα παρείχε σίγουρα οφέλη για την υγεία.

Το κλειδί είναι να λάβετε αρκετή γλουταμίνη για να αυξήσετε την αυξητική ορμόνη στα επιθυμητά επίπεδα. Λαμβάνοντας όμως μεγαλύτερες ποσότητες L-γλουταμίνης θα είναι αντιπαραγωγικό, υπερφορτώνοντας το συκώτι σας. Τα δύο γραμμάρια που χρησιμοποιούνται στην παραπάνω μελέτη παρείχαν αρκετή για να αυξήσει τα επίπεδα του ορού γλουταμίνης χωρίς την ενεργοποίηση της συμμετοχής του συκωτιού, και η αύξηση στην απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης που ακολούθησε δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει στρες στο συκώτι, αλλά ήταν αρκετή για να παρέχει τα οφέλη που συνδέονται με την αυξητική ορμόνη.

Εάν χρειάζεστε ακόμη ένα λόγο για να λάβετε L-γλουταμίνη, λάβετε υπόψη ότι μετά την λήψη της, τα επίπεδα του διτανθρακικού αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης αυτής, «Η αύξηση σε διττανθρακικό (πλάσμα και γλουταμίνη) θα αναμενόταν να ανεβάσει τη μυϊκή κυτταρική περιεκτικότητα σε γλουταμίνη, επιβραδύνοντας έτσι τη διάσπαση των πρωτεϊνών». Αυτό συμβαίνει επειδή η διάσπαση της πρωτεΐνης επιταχύνεται υπό όξινες συνθήκες.

Πότε θα πρέπει να πάρετε την L-γλουταμίνη; Τα άτομα της μελέτης την έπαιρναν 45 λεπτά μετά από ένα ελαφρύ πρωινό. Οκτώ από τα εννέα άτομα παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα γλουταμίνης στο αίμα στα 30 και 60 λεπτά μετά την κατανάλωση. Στα 90 λεπτά μετά την κατανάλωση τα επίπεδα γλουταμίνης στο αίμα επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα, ακολουθούμενα από μια αύξηση στα κυκλοφορούντα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης και μία αύξηση στα επίπεδα διττανθρακικού στο αίμα.

Μην σπαταλάτε τα χρήματα σας σε αναπόδεικτα συμπληρώματα. Δοκιμάστε αυτά που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε ιατρικές μελέτες, όπως και η L-γλουταμίνη.


Πηγή: Illpumpyouup.com

Αγοράστε την L-Glutamine από την QNT στο eshop του www.ifitnessbook.com πατώντας ΕΔΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1