mobadv

Bodybuilding και Μείωση του Στρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Το στρες ορίζεται γενικά ως μια συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μυϊκή ένταση, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη και αυξήσεις τόσο του καρδιακού ρυθμού όσο και της αρτηριακής πίεσης. Στη σύγχρονη ζωή μας, το στρες είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, είτε πρόκειται για οικονομικούς λόγους, επαγγελματικούς λόγους, κλπ. Ένας βαθμός του στρες μπορεί να είναι θετικός, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγικότητα. Το αρνητικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος, πανικό, κούραση και να επηρεάσει τον ύπνο σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών, πονοκεφάλους, κατάθλιψη και αύξηση του σωματικού βάρους (λίπους).

 
Πώς το Bodybuilding μειώνει το στρες
 
Τακτική άσκηση. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από την πίεση. Η άσκηση βοηθά επίσης στην απελευθέρωση χημικών ουσιών στο σώμα, όπως οι ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να παράγουν ένα αίσθημα ευεξίας.
 
Ισορροπημένη διατροφή. Η σωστή διατροφή αντισταθμίζει τις αρνητικές επιδράσεις του στρες. Επιτρέποντας τη διατροφή σας να ξεφύγει κατά τις περιόδους του στρες, όπως συχνά συμβαίνει, θα αυξήσει τα προβλήματά σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε υποτονικοί με έλλειψη εστίασης. 
 
Οργάνωση. Η έλλειψη οργάνωσης σας προσθέτει άγχος. Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας, και αναπτύξτε ένα δίκτυο υποστήριξης για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους του στρες.
Επαρκής ύπνος. Το άγχος είναι γνωστό για τη διακοπή των καλών συνηθειών ύπνου. Η τακτική άσκηση, όπως το bodybuilding, θα σας βοηθήσει να έχετε έναν καλύτερο ύπνο, καθιστώντας σας ικανότερους να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.
 
Άλλοι τρόποι για να μείωση του στρες περιλαμβάνουν καταρχάς τον προσδιορισμό του στρες. Προσπαθήστε να απομακρύνετε τον εαυτό σας από αυτό, έστω και προσωρινά. Η Γιόγκα, η παροχή συμβουλών και η ξεκούραση είναι κάποιοι άλλοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μιλώντας γι 'αυτό σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο είναι επίσης ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να μειώσετε το στρες.

 
Συμπληρώματα για να κτυπήσετε το στρες
 
Γλουταμίνη. Κατά τη διάρκεια των περιόδων πίεσης, τα αποθέματα γλουταμίνης εξαντλούνται και πρέπει να αναπληρώνονται μέσω συμπληρωμάτων. Η φωσφατιδυλοσερίνη έχει αποδειχθεί να μειώνει την παραγωγή ορμόνης του στρες (κορτιζόλη) κατά 3%. Το ZMA (ένας τύπος ψευδαργύρου/μαγνησίου) αντικαθιστά τις ελλείψεις που προκαλούνται από την άσκηση και το στρες.

 
Bodybuilding και στρες
 
Δυστυχώς, το στρες είναι μέχρι κάποιο βαθμό αναπόφευκτο στη σύγχρονη ζωή. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε σε καθημερινή βάση. Το bodybuilding είναι ένα καλό παράδειγμα μιας τακτικής δραστηριότητας που μπορεί να σας κάνει πιο ικανούς να αντιμετωπίσετε το στρες στην καθημερινότητα σας. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι λιγότερο πιθανό να επιτρέψετε στο στρες να έχει τέτοιες δραματικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής σας. Άλλες πτυχές του bodybuilding, εκτός από την προπόνηση σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή, τα συμπληρώματα και η επαρκής ανάκαμψη είναι πτυχές που θα σας βοηθήσουν στο να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε το στρες καλύτερα.
 
 
Πηγή: Mrsupplement.com.au
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • Nordic Drops: Η πιο μάχιμη άσκηση για πόδια και γλουτούς από μια bodybuilder! (videos)
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Δύναμη των αριθμών Μυϊκή αποκατάσταση για Bodybuilders »

GIF ISO FINAL 1