mobadv

6 συμβουλές για να τελειοποιήσετε τα αποτελέσματά σας ως bodybuilders

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν το bodybuilding ως ένα άθλημα και όχι σαν μια καθημερινή αγγαρεία που δεν μπορείτε να αποφύγετε, εδώ σας παρέχουμε μερικές συμβουλές, από τον νικητή του Mr Olympia Phil Heath, στο πώς να γίνετε ο απόλυτος bodybuilder.

Όντας ένας τέλειος bodybuilder, δεν σημαίνει απαραίτητα να έχετε ένα τεράστιο και μυώδες σώμα. Αυτός θα είναι ο τελικός σας στόχος, αλλά είναι η συνολική στάση που θα πρέπει να έχετε που θα σας οδηγήσει τελικά στην επιτυχία.

Το Bodybuilding δεν είναι απλώς ένα άθλημα και σίγουρα δεν είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε στα εξώφυλλα περιοδικών ή στους επαγγελματικούς διαγωνισμούς. Το bodybuilding είναι ένας τρόπος ζωής και είναι αποδεδειγμένο ότι πέρα από τα φυσικά πλεονεκτήματα, προσφέρει επίσης πνευματική ισορροπία.

Έτσι, αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να ενσωματώσετε το bodybuilding στην καθημερινή σας ζωή με τον κατάλληλο τρόπο:

1. Καθορίστε μακροπρόθεσμους στόχους

Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει μακροπρόθεσμους στόχους. Δεν μπορείτε να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα σε ένα – δύο μήνες, ή εάν σταματάτε και ξαναξεκινάτε όλη την ώρα. Το bodybuilding δεν είναι ένα άθλημα που θα σας δώσει ένα αξιοπρεπές σώμα μόνο για το καλοκαίρι. Θα πρέπει να είναι μια ετήσια δραστηριότητα ούτως ώστε το σώμα σας αποκτήσει ρυθμό μυϊκής ανάπτυξης.

2. Ανάπαυση και ανάκαμψη

Επειδή γνωρίζοντας ότι η ανάπτυξη των μυών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου και σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία που έχει ο ύπνος και η επαρκής ξεκούραση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει μια περίοδο ανάπαυσης τουλάχιστον δύο ημέρες για κάθε μέρος του σώματος.

3. Φροντίστε η άσκηση να είναι σύντομη και έντονη

Μπορείτε να είστε κοινωνικός στο γυμναστήριο αφού έχετε τελειώσει την προπόνηση σας. Προθερμανθείτε, χτυπήστε τα βάρη και μη ξεκουραστείτε περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι οτι οι μύες που έχετε γυμνάσει έχουν φτάσει το σημείο εξάντλησης.

4. Η σημασία της διατροφής και των συμπληρωμάτων

Πάντα να έχετε κατά νου ότι το bodybuilding είναι πολύ περισσότερο από το να περνάτε χρόνο στο γυμναστήριο σηκώνοντας βάρη. Είναι πραγματικά ένα τρίγωνο που αποτελείται από τη διατροφή την προπόνηση και την ξεκούραση. Κάθε ένα από αυτά είναι εξίσου σημαντικό. Η τυχόν υποβάθμιση ενός από αυτούς τους παράγοντες θα οδηγήσει σε φτωχά αποτελέσματα. Υποθετικά, έχετε ήδη ένα πρόγραμμα προπόνησης αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει ένα σχέδιο διατροφής που αρμόζει στο bodybuilding και να πάρετε μια σκόνη ορού πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

5. Έρευνα και Μάθηση

Όπως έχουμε προαναφέρει, το bodybuilding είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα. Είναι μια εξελισσόμενη επιστήμη. Διαβάστε περιοδικά ποιότητας, αναζητήστε στο διαδίκτυο για ποιοτικά άρθρα και κατευθυντήριες γραμμές, ρωτήστε τους πιο έμπειρους bodybuilders και πάνω απ ‘όλα πειραματιστείτε με διαφορετικές ασκήσεις και τεχνικές για να δείτε τι είναι καλύτερο για σας. Είναι γεγονός ότι ακόμα και μετά από 15-20 χρόνια στο bodybuilding, πολλοί ανακαλύπτουν ακόμα νέα πράγματα και εξακολουθούν να διορθώνουν τα λάθη τους.

6. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε

Ο κανόνας αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή, πρέπει να το αγαπάτε για να το κάνετε σωστά. Αν για οποιοδήποτε λόγο νομίζετε ότι το να είστε ένας bodybuilder δεν είναι ακριβώς το στοιχείο σας, τότε θα πρέπει να πειραματιστείτε με κάτι άλλο. Αν από την άλλη πλευρά, αν έχετε αυτή την αίσθηση της ικανοποίησης όταν βγείτε από το γυμναστήριο και είστε ευχαριστημένοι από τις αλλαγές που βλέπετε στο σώμα σας, τότε μείνετε με αυτό και απολαύστε κάθε δευτερόλεπτο.

Πηγή: Bodybuildingphilheath.blogspot.com via Fit-blaster.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Διατροφή με υδατάνθρακες: Έτσι χάνουν λίπος οι bodybuilders
  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • 3 εύκολες ασκήσεις για κοιλιακούς από τον προπονητή των Kardashians
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
loading...

GIF ISO FINAL 1