Ο μεγαλύτερος bodybuilder του κόσμου έχει ένα πρόγραμμα ταχείας υπερτροφίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Ronnie Coleman δείχνει 4 μυστικά προπόνησης για να γεμίσεις με βουνά μυών το σώμα σου.

Ο 54χρονος -πια- Ronnie Coleman, ένας από τους πιο θρυλικούς αθλητές σωματικής διάπλασης του πλανήτη και αδιαφιλονίκητος Mr. Olympia επί 9 χρόνια σερί (1998 έως 2007) έχει μερικά πραγματάκια να σου μάθει περί του τι εστί προπόνηση με στόχο την γιγαντιαία ανάπτυξη του μυϊκού σου συστήματος.

Αυστηρή πειθαρχία, σωστή στόχευση ασκήσεων, επιμονή σε συγκεκριμένες τεχνικές, μπόλικος πόνος, αλλά τεράστιες απολαβές. Με αυτές τις παραδοσιακές αρχές γαλουχήθηκα από τα 18 μου χρόνια, και έτσι ακριβώς θα χτίζουν μυς οι άντρες στους αιώνες των αιώνων.

Εδώ, επικεντρώνει τις συμβουλές του στο χτίσιμο του κρισιμότερου σημείου του αντρικού σώματος: ώμοι, μπράτσα, πλάτη, στήθος.«Ο άντρας που θέλει να δείχνει κυρίαρχος πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη του άνω μέρους του κορμού, δημιουργώντας μια επιβλητική εικόνα, που δεν επιδέχεται αντιρρήσεις», λέει ο Coleman.

ronnie coleman

«Οι φουσκωμένοι τετρακέφαλοι και οι γραμμωμένοι κοιλιακοί, πολλές φορές “χάνονται” κάτω από τα ρούχα. Όμως η σαφής διόγκωση του άνω μέρους του σώματος σε σχήμα V, δεν μπορεί με τίποτε να καμουφλαριστεί. Είναι ορατή και αισθητή είτε φοράς κοστούμι, είτε κυκλοφορείς με μαγιό», τονίζει.

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι κατάλληλες για όλους όσους βρίσκονται σε ένα επίπεδο λίγο ανώτερο των αρχαρίων - απλά βεβαιώσου ότι γνωρίζεις την ασφαλή τεχνική των κάθε κίνησης. Όσον αφορά το βάρος που θα παίξεις, ο Coleman συμβουλεύει: «Δημιούργησε τη δική σου σκάλα προοδευτικής αύξησης φορτίου, όπου θα αισθάνεσαι άνετα. Μετά από εκεί, ξεκίνα να πιέζεις το σώμα σου σε επίπεδα που θα ανταποκρίνεται ομαλά -αλλά χωρίς πόνο- σε κάθε σετ. Η πρόοδος απαιτεί χρόνο, επιμονή και πειθαρχία», τονίζει.

Έλξεις στην τροχαλία

 

 

Άρσεις θανάτου

«Ξεκίνα προθέρμανση με κιλά που μπορείς να εκτελέσεις με άνεση στις 12 επαναλήψεις. Σταδιακά, πρόσθετε κιλά στη μπάρα, μειώνοντας τις επαναλήψεις στο αντίστοιχο. Στόχος σου, η μία επανάληψη με τα περισσότερα κιλά», λέει ο Ronnie.Στο βίντεο, ο πρωταθλητής παίζει 363 κιλά σε μια άρση:

 

 

Εκτάσεις ώμων και στήθους υπό γωνία με αλτήρες

«Δούλεψε και εδώ με την ίδια προοδευτική λογική: λίγα κιλά με πολλές επαναλήψεις για ζέσταμα, περισσότερα κιλά με λιγότερες επαναλήψεις ανά σετ».

 

 

Κωπηλατική με μπάρα υπό γωνία

«Μάθημα που διδάχθηκα από τον ίδιο τον Arnold Schwarzenegger, τον Μέγα Δάσκαλο, ενώ με εκπαίδευε για τον τίτλο του Mr. Olympia», σημειώνει ο Coleman.

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Βάλε 3 φθινοπωρινούς στόχους!
  • Τι να κάνεις για να καις πιο πολύ λίπος όταν κολυμπάς
  • Ένα έντονο αερόβιο workout για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά του Πάσχα
  • Το πρόγραμμα προπόνησης του Arnie για να χτίσεις κολοσσιαίους μύες
  • 25 διατροφικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ένας bodybuilder
loading...