mobadv

Ξεκινώντας το Bodybuilding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τον καιρό που έχετε να ασκηθείτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού ξεκινήσετε το bodybuilding ή ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:


Προληπτικός Έλεγχος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε ένα εξειδικευμένο γυμναστή για να διεξάγει έναν προληπτικό έλεγχο όσον αφορά την προπόνηση. Αυτό θα αποτελείται γενικά από ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δείξει στον προπονητή το ιατρικό σας ιστορικό και τις τρέχουσες πρακτικές συμπεριφοράς, όπως ο τρόπος ζωής σας και το προηγούμενο ιστορικό της άσκησης. Αυτό είναι σημαντικό, διότι προκειμένου να σας παρέχει σωστές συμβουλές σύμφωνα με τις δικές σας περιστάσεις, και για να διευκολύνετε τους στόχους της προπόνησης σας, οι τυχόν τραυματισμοί, ιατρικές παθήσεις, αντενδείξεις ή οικογενειακά ιστορικά παραγόντων κινδύνου για την υγεία, θα πρέπει να εξεταστούν.

Ο προληπτικός αυτός έλεγχος γενικά θα πρέπει να ακολουθηθεί με παθητικές και ενεργητικές αξιολογήσεις. Οι παθητικές αξιολογήσεις αποτελούνται από καρδιακή συχνότητα σε κατάσταση ηρεμίας, αρτηριακή πίεση, ύψος και βάρος, μετρήσεις περιφέρειας, δερματοπτυχών και προφίλ στάσης. Οι ενεργητικές αξιολογήσεις αποτελούνται από ένα υπομέγιστο τεστ αερόβιας ικανότητας, αξιολόγηση της ευελιξίας και ένα τεστ μυϊκής δύναμης ή αντοχής. Τα δεδομένα προβολής από τις αξιολογήσεις θα επιτρέψουν στον προπονητή να καθορίσει το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και να σας δώσει μια ένδειξη για το πώς να ξεχωρίσετε από τον υπόλοιπο πληθυσμό.


Ρυθμίζοντας τους στόχους σας στο Bodybuilding

Όπως και με τις περισσότερες εργασίες που αναλαμβάνουμε, θα πρέπει να θέτουμε μια σαφώς καθορισμένη τελική κατάσταση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη ρύθμιση ενός στόχου. Οι στόχοι μπορεί να κατανεμηθούν σε σύντομους (ημέρες ή εβδομάδες), μέσους (εβδομάδες ή μήνες) και μακροπρόθεσμους (μήνες ή χρόνια). Επιπλέον, οι στόχοι θα πρέπει να είναι:

   - Συγκεκριμένοι – Ο στόχος σας θα πρέπει να ορίσει με σαφήνεια το επιθυμητό αποτέλεσμα: Το «θέλω να γίνω μεγαλύτερος» δεν είναι συγκεκριμένο. Ωστόσο, το «θέλω να πάρω έξι κιλά σε 12 εβδομάδες και θα το πετύχω αυτό καταναλώνοντας αρκετές θερμίδες και μια σωστή αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών για την αύξηση της άλιπης σωματικής μου μάζας κατά 0,5kg την εβδομάδα», είναι.

   - Μετρήσιμοι – Αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με το πιο πάνω χαρακτηριστικό. Ωστόσο, περιλαμβάνει στρατηγικές που θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε εάν κινήστε ή όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα ανθρωπομετρικά τεστ, όπως οι μετρήσεις περιμέτρου και δερματοπτυχών είναι εργαλεία που σας επιτρέψουν να διαπιστώσετε εάν βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

   - Εφικτοί – Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος σας πρέπει να είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε για να τον πετύχετε. Επιπλέον, ο στόχος σας δεν θα πρέπει να είναι τόσο εύκολος που να μην σας προκαλεί, αλλά ούτε τόσο δύσκολος, ώστε να μην είναι εφικτός.

   - Ρεαλιστικοί – Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το να σκέφτεστε ότι θα έχετε την ευκαιρία να νικήσετε τον Jay Cutler στο επόμενο Mr Olympia, όταν έχετε μόλις ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να συμβεί. Αντίθετα, σχεδιάζοντας το να προπονείστε έξυπνα, επαινώντας την προπόνηση σας με τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να διευκολυνθεί ο στόχος σας, καθώς και παρακολουθώντας την πρόοδο σας, προκειμένου να πετύχετε μεσοπρόθεσμα τον στόχο σας για τα κέρδη έξι κιλών σε 12 εβδομάδες, πιθανότατα να είναι κάτι το εφικτό.

   - Βασισμένοι σε Χρονοδιάγραμμα – Ο στόχος σας πρέπει να έχει συγκεκριμένες προθεσμίες. Και πάλι, αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση σαφώς καθορισμένων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.


Προβληματισμοί για την επιτυχία στο Bodybuilding

   - Χρόνος – Πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε στην προπόνηση σας; Αυτό μπορεί να κατανέμεται σε πόσες συνεδρίες προπόνησης την εβδομάδα, πόσες φορές την ημέρα και πόσο χρόνο ανά συνεδρία.

   - Εγκαταστάσεις – Ποιες εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες; Υπάρχει κάποιο γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σας; Αν ναι, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να φτάσετε εκεί; Υπάρχουν δημόσια μέσα μεταφοράς σε περίπτωση που δεν έχετε το δικό σας μέσο; Μήπως το γυμναστήριο ή αθλητικό κέντρο έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διευκολυνθούν οι ανάγκες της προπόνησης σας; Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας, λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα, ταιριάζει το πρόγραμμα αυτό με τις επαγγελματικές και οικογενειακές σας υποχρεώσεις; Όλοι αυτοί είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη προτού ξοδέψετε τα χρήματα σας για μια συνδρομή.

   - Κόστος – Πόσο στοιχίζει το γυμναστήριο για μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια συνδρομή; Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το γυμναστήριο (π.χ. δωρεάν πρόγραμμα εκγύμνασης και/η διατροφικές συμβουλές);


Ξεκινώντας μια Προπόνηση Fitness ή Bodybuilding

Σκεφτείτε καλά για το τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε να επιτύχετε από την προπόνηση σας και θέστε κάποιους στόχους. Κάντε την έρευνα σας στο να εντοπίσετε το κατάλληλο γυμναστήριο για σας και μπορεί κάλλιστα να γλιτώσετε τον εαυτό σας από μερικά χρήματα κάνοντας τη σωστή επιλογή.


Πηγή: Mrsupplement.com.au

http://fit-blaster.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • Nordic Drops: Η πιο μάχιμη άσκηση για πόδια και γλουτούς από μια bodybuilder! (videos)
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
loading...

GIF ISO FINAL 1