mobadv

Προαγωνιστική Δίαιτα Bodybuilding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως η προαγωνιστική δίαιτα επηρεάζει το σώμα σας – εκτός από την ελαχιστοποίηση του σωματικού λίπους; Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή προσπάθεια, και μπορεί ακόμη να μην σας δώσει τη μέγιστη μυϊκή μάζα που επιθυμείτε. Λάβετε υπόψη αυτή την περίπτωση από το Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, η οποία κατέγραψε τις επιπτώσεις μιας προαγωνιστικής δίαιτας και προπόνησης bodybuilding 10 εβδομάδων στη χημεία του αίματος και στη σωματική σύνθεση.

Ένας ενήλικας άνδρας bodybuilder κατανάλωνε καθημερινά έναν μέσο όρο 2.263 θερμίδων, με 71% των θερμίδων να προέρχεται από πρωτεΐνες, το 16% από υδατάνθρακες και το 13% από λίπος. Η πρόσληψη πρωτεΐνης του ήταν ένα επιβλητικό 4,54 γρ. ανά κιλό σωματικού βάρους! Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, το αρχικό του βάρος των 76 κιλών μειώθηκε σε 63 κιλά, ενώ το σωματικό του λίπος μειώθηκε από 16% σε 4,4%. Αυτό είναι μια απώλεια 9,4 κιλών λίπους και 3,5 κιλών άπαχου ιστού, έτσι περίπου το 25% της απώλειας βάρους του ήταν από άπαχο ιστό και το υπόλοιπο 75% ήταν σωματικό λίπος. Ο άπαχος ιστός του σώματος θα μπορούσε να περιλαμβάνει αποθέματα γλυκογόνου, όγκο αίματος, κτλ., αποθέματα που εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο περισσότερο άπαχος ιστός που έχει χαθεί είναι μυϊκή μάζα.

Η ανάλυση αίματος διαπίστωσε ότι ο άνδρας αυτός είχε χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (υπογλυκαιμία), πιθανόν λόγω της χαμηλής σε υδατάνθρακες δίαιτα. Τα επίπεδα της κινάσης της κρεατίνης (ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκελετικό μυ) ήταν αυξημένα, υποδεικνύοντας ότι οι μυϊκές ίνες του είχαν καταστραφεί σε μικροσκοπικό επίπεδο ως αποτέλεσμα της βαριάς και έντονης προπόνησης. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί, είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην προπόνηση δύναμης. Το άζωτο της ουρίας του αίματος αυξήθηκε από 16 σε 53mg ανά δέκατο λίτρου (το φυσιολογικό εύρος είναι 8-20mg), πιθανότατα το αποτέλεσμα της υψηλής πρόσληψης πρωτεϊνών.

Πιο είναι λοιπόν το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από τη συγκεκριμένη περίπτωση; Καταρχήν, ο καθένας που προετοιμάζεται για ένα αγώνα bodybuilding θα πρέπει να τηρεί σχολαστικά σημειώσεις της πρόσληψης τροφής καθώς και του φορτίου και όγκου της προπόνησης. Κάνοντας μια ανάλυση αίματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή σας και/ή στην προπόνηση σας την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να ρίξετε το σωματικό σας λίπος σε μονοψήφιο αριθμό.

Όπως μπορείτε να δείτε από την περίπτωση αυτή, ο άνδρας έχει χάσει πολύ μυϊκή μάζα ακόμη και με μία τεράστια πρόσληψη πρωτεΐνης. Αλλά με κάποιες μικροαλλαγές στη διατροφή σας, μπορεί να είστε σε θέση να ελαχιστοποιήσετε αυτή την απώλεια του άπαχου ιστού. Για αρχή, η κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων θα βοηθήσει. Στη συνέχεια, προσθέτοντας συμπληρώματα όπως η γλουταμίνη θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση αυτής της καταβολικής δράσης. Ακόμα καλύτερα, πάρτε μια συμβουλή από τους επαγγελματίες: Μην πρσθέσετε τόσο πολύ όγκο που να χρειαστεί να χάσετε τόσο πολύ βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν από ένα αγώνα.


Πηγή:Illpumpyouup.com

www.fit-blaster.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Ποια είναι τα τρία Μ που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • Σαρκοφαγική δίαιτα: Τρως μόνο πρωτεΐνες και χάνεις εύκολα κιλά
loading...

GIF ISO FINAL 1